Poliisi hakkasi epäillyn, pahoinpiteli raskaana olevan ja yritti tuhota todisteet

Ohhoh! · Stara.fi

Kansalaisten luottamus poliisiin on murentunut viime vuosina viranomaisten laittomuuksien paljastuttua kännykkäkameroiden ansiosta. Suomessa tuomittiin taannoin poliisi, joka uhkaili maantiellä pysäyttämäänsä autoilijaa pahoinpitelyllä. Yhdysvalloissa tilanne on kuitenkin huomattavasti Suomea huonompi.

Tämä video ei sovi herkimmille katsojille.

Yhdysvaltojen Fergusonissa on mellakoitu jo päiväkaupalla, kun aseettoman mustaihoisen nuoren miehen kadulle teloittanut valkoihoinen poliisi ei saanut edes syytettä. Sikäläisten luottamus poliisin kykyyn suojella kansalaisia on kadonnut lopullisesti. Nyt myös Denverissä on tullut julki jälleen uusi esimerkki poliisin laittomuuksista ja silmittömästä väkivallasta.

YouTube
YouTube

Silminnäkijän videolle tallentui kadulla miten joukko poliiseja kaatoi huumeiden hallussapidosta epäillyn David Nelson Floresin maahan. Sen jälkeen eräs poliiseista, Charles ”Chris” Jones IV, hakkasi miestä täydellä voimalla nyrkillä päähän kuusi kertaa. Pian paikalle tullut epäillyn seitsemännellä kuulla raskaana oleva vaimo kaadettiin rajusti maahan vatsalleen.

Eräs poliiseista huomasi sivullisen kuvaavan laittomuuksia ja ryhtyi vaatimaan kuvaajalta laitetta itselleen. Lopulta poliisi poisti tablet-tietokoneelle kuvatun todistusaineiston viranomaisten laittomuuksista. Poliisit eivät kuitenkaan tienneet, että video oli jo tallentunut laitteen lisäksi pilvipalveluun, josta video toimitettin FOX31-televisiokanavan käyttöön.