Tamperelainen musiikkiluokka teki levyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koululaisilla on monenlaisia tapoja kerätä rahaa luokkaretkeen tai leirikouluun, mutta melko usein keräys hoidetaan esimerkiksi myyjäisillä. Tampereella Nekalan koulun 6C-luokka päätti kuitenkin toimia hieman toisin, sillä se päätti tehdä luokan voimin oman EP-levyn.

Tampereen Yliopiston Normaalikoulun 6C
Tampereen Yliopiston Normaalikoulun 6C

Meidän matka -nimisen levyn on vaikutteita muun muassa popista, funkista, bluesista, rockista ja räpistä. Levyn kappaleiden maistiaisia voi kuunnella Soundcludista. Musiikkipainotteisen koululuokan levyn tuottajina toimivat opetusharjoittelijat Sauli Aalto ja Matias Kuosa, mutta kappaleet kirjoitettiin genreittäin muodostetuissa ryhmissä.

– Levyn teko oli äärimmäisen antoisa projekti oppilaille sekä koko taustatiimille. Uskon, että tämänkaltaiset projektit ovat niitä parhaimpia muistoja, mitä myöhemmin voi lämmöllä muistella omista ala-asteen ajoista, Sauli Aalto totesi.

Levyn painos on 700 kappaletta ja sitä myydään 15 euron hintaan.