15 pahinta turistihelvettiä listattiin – näissä massaturistit viihtyvät

Matkailu · Stara.fi

Tavalliset massaturistit suuntaavat yleensä sinne minne kaikki muutkin, minkä seurauksena on melkoinen lumipalloefekti. Esimerkiksi suomalaisturistien siirtyminen Kanariansaarilta Thaimaahan kävi lopulta melko nopeasti juuri tästä syystä.

Stara
Stara

Nyt Reddit-palvelussa on listattu maailman pahimmat ”turistihelvetit”, eli massaturismin kohteet. Näitä paikkoja itseään edelläkävijöinä ja seikkailijoina pitävät travellerit pyrkivät välttämään kaikin keinoin, sillä niissä varvassandaalit ja vyölaukut sointuvat tyylikkäästi järjestelmäkameraan ja havaijipaitaan.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Ykköseksi listalla nousi ylivoimaisesti Thaimaan Phuket, joka on monille suomalaisille tuttu ja ansaitsee listasijoituksensa varsinkin saaren länsirannikon perusteella. Toiseksi sijoittui Pariisi, joka vetää puoleensa miljoonia turisteja joka vuosi. Kolmannelle sijalle nousi hieman yllättäen Kroatian Dubrovnik. Viiden joukossa olivat lisäksi Amsterdam ja Rooma.

1. Phuket, Thaimaa2. Pariisi, Ranska3. Dubrovnik, Kroatia4. Amsterdam, Hollanti5. Rooma, Italia6. Kuta, Bali, Indonesia7. Waikiki Beach, Honolulu, Havaiji8. Istanbul, Turkki9. Praha, Tsekki10. Antigua, Guatemala11. Firenze, Italia12. Rio de Janeiro, Brasilia13. Marrakesh, Marokko14. Venetsia, Italia15. Interlaken, Sveitsi