Indonesiassa naispoliisiksi vain neitsyitä – gynekologi tarkastaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin brasilialaisesta sivistystoimesta, joka vaati kaupunkinsa opettajia olemaan neitsyeitä ennen palkkaamistaan. Asia varmistettiin gynekologisilla tutkimuksilla. Nyt samankaltaisia uutisia kantautuu Indonesiasta.

Indonesiassa on otettu vuosikymmeniä sitten käyttöön säännöstö, jonka mukaan kaikkien maan poliisivoimiin hakeutuvien naisten tulee olla neitsyitä. Asia varmistetaan kahdella sormella tehtävän sisätutkimuksen avulla. Kuten arvata saattaa, ei ihmisoikeusjärjestöt ole mielissään muslimimaan asettamista ehdoista, CNN raportoi.

Ehdot eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään naisen immenkalvoihin, vaan poliisivoimiin pyrkivien naisten on myös oltava sinkkuja, eivätkä he saa astua vihille kuin vasta useamman palvelusvuoden jälkeen.

Indonesian poliisin mukaan myös mieshakijoiden genitaalialueet tutkitaan ennen palkkaamista. Heillä ei nimittäin saa olla sukupuolitauteja palvelukseen astuessaan. Testejä pidetään nöyryyttävinä. Indonesian viranomaiset ovat yrittäneet saada samanlaisia neitsyttestejä myös maan lukioihin, jolloin pelkät siveelliset neitokaiset olisivat oikeutettuja opinahjoon.