Isä muutti pikkupojan pyörätuolin lumiauraksi: ”Miksi ei tullut aiemmin mieleen?”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Perheenisä on kuvannut videon ahkerasta pojastaan auttamassa lumitöissä. Perhe oli kerääntynyt talon pihalle tekemään talvisia askareita ja olennaisena puuhasteluun kuului lumitöiden tekeminen. Pieni poika oli päättänyt osallistua perheensä toimiin liikuntarajoitteistaan huolimatta.

YouTube
YouTube

Yhteistuumin perheenjäsenet keksivät, että pyörätuolia voi hyödyntää lumen auraamisessa. Videolla pieni poika työntää iloisella mielin lunta lapiolla käyttäen apunaan pyörätuoliaan. Työ etenee hitaasti mutta varmasti ja poika näyttää olevan innoissaan siitä, että hänkin pääsee osallistumaan lumitalkoisiin. Isä pohtii videolla, että miksi tämä ei tullut aiemmin mieleen.

Perheenisä on lisännyt videon nettiin ja se on kerännyt jo kymmeniä tuhansia katselukertoja. Videon kuvateksissä isä kertoo, että vuonna 2008 poika joutui pyörätuoliin aivovamman takia. Tekstissä mainitaan ylpeään sävyyn, että liikuntarajoitteisuus ei ole esteenä sille, etteikö poika voisi auttaa lumitöissä. Pojan reipas asenne lumitöitä kohtaan on ilahduttavaa katseltavaa.