Koiran hahmo ilmestyi oveen: ”Syntyi uudelleen puuksi?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pareidolia-termillä kutsutaan ilmiötä, jossa ihminen kuvittelee näkevänsä esimerkiksi kasvot satunnaisessa kuviossa. Syytä ilmiölle ei tiedetä, mutta teorioiden mukaan ihmisen mieli on niin harjaantunut tunnistamaan kasvoja, että se löytää niitä jopa etäisesti kasvoja muistuttavista kuvioista.

Reddit-sivustolla jaettu tuore kuva on hyvä esimerkki pareidolia-ilmiöstä, vaikka tässä tapauksessa satunnainen kuvio ei muistutakaan ihmisen kasvoja. Kuvassa puisen oven pinnalla oleva kuvio näyttää nimittäin hämmästyttävän paljon koiran päältä. Kuva sai jotkut internet-käyttäjät spekuloimaan, onko kyse mahdollisesti jopa kummituskoirasta.

– Koiran henki, joka syntyi uudelleen puuksi, kohtalonaan tulla oveksi ja päätyä internetiin, tiivisti Reddit-käyttäjä GallowBoob omat ajatuksensa kuvasta.