Rallisimulaattori vietiin uudelle tasolle – realistisuus huipussaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopelit kehittyessä auto- ja simulaattoripelien tarjoama kokemus muistuttaa yhä enemmän ja enemmän oikean menopelin ratin äärellä istumista. Pelien fysiikkamoottorit eivät kuitenkaan vielä pysty täysin simuloimaan auton toisinaan arvaamatonta käyttäytymistä tosielämässä.

YouTube
YouTube

Veodrive-yritys on luonut uudenlaisen rallisimulaattorin, jonka väitetään tekevän ajokokemuksesta entistä aidomman tuntuista. Kuski ei nimittäin ohjaa virtuaalista ykkösistä ja nollista koostuvaa ajoneuvoa, vaan oikealla ajoradalla kiitävää pienoisautoa.

Belgialaisen yrityksen konsepti on varsin yksinkertainen. Ajoradalla kukeviin kauko-ohjattaviin autoihin on asetettu GoPro-kamerat, joiden kautta kuski pystyy seuraamaan autonsa liikkeitä. Veodriven keksinnön kerrotaan tarjoavan käyttäjilleen aivan uudenlaisen ja videopelejä realistisemman rallisimulaattori-elämyksen.