Sami Hedberg tekemässä maailmanennätyksen – 365 keikkaa vuodessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tunnetuin stand up -koomikko Sami Hedberg ryhtyy tavoittelemaan maailmanennätystä. Mies aikoo rikkoa Guinnesin ennätyksen tekemällä eniten esiintymisiä vuoden aikana, eli yhteensä 365 keikkaa. Nykyinen vielä voimassaoleva ennätys on 200 yli tunnin keikkaa yhden vuoden aikana.

Hedberg aikoo ottaa Suomen haltuun koko mitaltaan ja esiintyä Helsingistä Utsjoelle, mennä lähelle yleisöään niin isoille kuin pienemmillekin estradeille. Useana päivänä hän tempaisee jopa 2 – 3 esiintymistä saman vuorokauden aikana. Idea lähti kypsymään jo pari vuotta sitten hänen miettiessä tulevaa 10-vuotisjuhlakiertuettaan.

– Olen suuruudenhullu, mutta 365 keikan tekeminen ei ollut ensimmäinen ideani. Lopulta halusin kokeilla tehdä saman verran keikkoja kuin vuodessa on päiviä. Vasta päätöksen jälkeen tuli mieleeni, onkohan kukaan koskaan tehnyt vastaavaa samassa ajassa, Sami Hedberg sanoo.

Sami Hedberg on aloittanut tiukan kuntoilun selvitäkseen urakasta. Lisäksi kokemus auttaa kiertueella, sillä hän on esiintynyt yli 200 keikan vuosivauhdilla. Samin matkaa voi seurata sosiaalisessa mediassa, jonne hän raportoi, kuinka ennätysyritys sujuu.