Aviopari oli kuolla autoon – eivät osanneet avata ovia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uusiseelantilainen pariskunta pelkäsi pahinta, kun he huomasivat auton sisällä ollessaan, että heillä ei ole avaimia tai kauko-ohjainta eivätkä he pääse ulos autosta. He olivat lukittuna autonsa sisällä 13 tuntia ennen kuin he pääsivät pois.

Brian ja Mollieanne Smith olivat uudessa viistoperäisessä Mazda 3 autossaan jumissa. Auto on avaimeton ja lukitus toimii kauko-ohjaimen avulla. Pariskunta oli kadottanut ohjaimen ja huomasi asian vasta autossa. He luulivat, että ovia ei voi saada auki ilman ohjainta ja he joutuivat olemaan loukussa omassa autotallissaan 13 tuntia.

Brian ja Mollieanne olisivat päässeet autosta ulos ihan vanhanaikaisesti avaamalla oven, mutta he eivät kokeilleet kahvaa, koska luulivat ovien avautuvan pelkästään ohjaimella. Naapuri löysi pariskunnan vasta seuraavana aamuna, jolloin nainen oli jo tajuton ja mies kärsi vakavasta hapenpuutteesta. Heitä pidettiin sairaalassa kolme päivää ja lääkäreiden mukaan pariskunta olisi menehtynyt, jos he olisivat olleet vielä puoli tuntia pidempään auton sisällä.

Kun Brian kuuli sairaalassa, miten helposti autosta olisi päässyt pois, hän oli todella pettynyt itseensä. Pariskunta kertoi New Zealand Herald -lehden uutisille, että auton myyjä oli antanut heidän ymmärtää, että lukitus toimii pelkästään kauko-ohjaimen avulla. Onneksi Brian ja Mollieanne ovat kuitenkin nyt kunnossa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.