Kulkukoiran uskomaton tarina – ruotsalaisurheilijat pelastivat Ecuadorista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kulkukoira Arthurin tarina on suoraan kuin elokuvasta. Ecuadorissa katukoirana elänyt takkuinen karvakuono oli hakeutunut levähdyspaikalle, jossa ruotsalainen urheilutiimi lepuutti jalkojaan kisaillessaan Adventure Racing World Championshipissa.

YouTube
YouTube

Koira ystävystyi joukkueen jäsenten kanssa ja lähti seuraamaan joukkuetta heidän jatkettuaan matkaansa. Amazonin sademetsän halki kulkeva kisareitti oli erittäin vaikeakulkuinen ja eteneminen vaati joukkueelta ponnisteluita. Sademetsän läpi kulkeva osuus oli vain yksi osa kilpailua, jossa patikointia piti suorittaa lähes 700 kilometrin edestä.

Joukkueen yllätykseksi koira käveli reippaasti heidän kannoillaan koko sademetsän osuuden. Joukkue nimesi koiran Arthuriksi ja siitä tuli yksi joukkueen jäsenistä. Koira seurasi heitä lakkaamatta ja osuudella, jossa joukkue joutui melomaan joessa koira ui uskollisesti kanootin vieressä. Kun joukkue lepäsi, niin lepäsi Arthurkin.

YouTube
YouTube

Yksi joukkueen jäsenistä, Mikael Lindnord, oli kiintynyt koiraan huomattavasti enemmän kuin toiset. Kun joukkue saapui etappinsa päähän halusi hän viedä koiran eläinlääkärille tutkittavaksi rankan vaelluksen päätteeksi. Koira oli huonovointinen ja se kärsi aliravitsemuksesta ja nestehukasta. Lindnord halusi maksaa koiran hoidot ja hän päätti, että joukkuekaveria ei jätetä jälkeen. Mies aikoi nimittäin adoptoida koiran itselleen.

Jotta koiralle myönnettäisiin matkustuslupa, oli se ensin hoidettava ja rokotettava määräysten mukaisesti. Lindnord kävi läpi valtavan paperisodan ennen kuin koira sai luvan matkustaa Ruotsiin. Sinnikäs mies ei luovuttanut ja koira sai lopulta luvan matkustaa uuteen kotiinsa. Vastaanotto lentokentällä oli riemua täynnä. Joukkuetoverit herkistyivät nähdessään reippaan Arthurin jälleen. Uskollisuudellaan hurmannut koira pääsi vihdoin ansaitsemaansa ja rakastavaan kotiin.