Vessasta löytyi kuukautissuoja – 45 naistyöntekijää riisuttiin syyllisen löytämiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Intian Keralassa sijaitsevan kumitehtaan vessasta löytyi kuukautissuoja, jonka vuoksi tehtaassa aloitettiin suuret etsinnät syyllisen löytämiseksi. Tehtaalla riisuttiin 45 naista, kun johtajat yrittivät selvittää kenellä on kuukautiset.

Tehtaan johtajat yrittivät aluksi saada syypäätä ilmiantamaan itsensä, mutta koska kukaan ei tunnustanut jättäneensä kuukautissuojaa vessaan he aloittivat etsinnät. He riisuivat kaikki alle 50-vuotiaat naistyöntekijät alasti nähdäkseen, kenen kuukautissuoja voisi olla.

Etsintäkäskyn antaneet naispuoliset johtajat ovat kumpikin syytettynä työntekijöiden häpäisemisestä.

Facebookissa on aloitettu protesti tehdasta vastaan. Protestin nimi on: ”Red Alert: You’ve got a napkin!”, ja mukaan lähteneitä naisia kehotetaan näyttämään kannanottonsa lähettämällä tehtaalle joko käytetty tai käyttämätön kuukautissuoja. Lähes 400 naista on jo lähtenyt mielenosoitukseen mukaan.