Yik Yak ehkä internetin seuraava supermenestys – oletko sinä jo laumassa?

Digi · Annika Kela

Vuonna 2013 lanseerattu Yik Yak on kasvattanut nopeasti suosiotaan. Viestintäsovellus on onnistunut keräämään rahoitusta yli 61 miljoonan dollarin edestä ja sen jatkokehitys on aloitettu. Sovelluksen idea on hyvin yksinkertainen, koska sillä keskustellaan muiden Yik Yak-käyttäjien kanssa.

Yik Yak
Yik Yak

Idea perustuu siihen, että sovelluksen ladannut voi keskustella kaikkien Yik Yak -käyttäjien kanssa 15 kilometrin säteellä. Yksi sovelluksen hauskimmista ominaisuuksista on nimenomaan se, että asioita jaetaan tuntemattomien kanssa. Käyttäjien ei tarvitse olla ystäviä tai yhteydessä toisiinsa muuten sosiaalisen median kautta.

Yik Yak -käyttäjä voi esimerkiksi kirjoittaa sovellukseensa viestin ”Hei! Tietääkö kukaan mikä tapahtuma on Keskuspuistossa? Kauhea ruuhka.” ja toinen sovelluksen käyttäjä voi vastata siihen. Sovelluksella voi jakaa myös vitsejä ja tärkeitä tiedotteita muille. Sovellukseen on määritelty alue, jonka sisällä käyttäjät viestivät toisilleen.

Oletuksena on ihmiset 15 kilometrin säteellä. Yik Yak käyttää saman alueen sisällä olevista käyttäjistä nimitystä lauma. Jakkihärkä nimityksellä leikittelevä sovellus auttaa siis muita ”jakkeja” jakamaan tietoa laumassa. Sovellus on saatavilla Android ja iOS-puhelimiin. Jatkokehityksen myötä sovellus on varmasti pian ladattavissa myös Windows-puhelimille.