Poliisi: 600 euron löytölompakko paljastui huijaukseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin tapauksesta, jossa sosiaalisessa mediassa nousi suureksi hitiksi Facebook-päivitys, jossa tamperelainen nuori mies kertoi kuvan kanssa löytäneensä lompakon, jonka sisällä oli 600 euroa. Hän kertoi vieneensä lompakon poliisille, josta sitä voisi tiedustella.

Poliisi luki tapauksesta Aamulehdestä ja ryhtyi selvittämään asiaa. Lopulta selvisi, että kyseessä oli nuoren miehen Facebookissa julkaisemasta huijauksesta.

– Poliisi käytti monta työtuntia asian selvittämiseen tutkimalla mm. valvontakameroiden tallenteet ja yritti tavoittaa kyseistä miestä. Poliisi tavoitti miehen vihdoin ja tänään aamulla selvisi, ettei kyseistä 600 euron löytölompakkoa ollut olemassakaan, poliisi kertoi tänään lehdistötiedotteessa.

– Poliisi julkaisee tämän tiedotteen huhujen katkaisemiseksi, koska kyseinen päivitys on saanut sosiaalisessa mediassa tuhansia tykkäyksiä ja satoja kommentteja, ja siitä uutisoitiin myös painetussa lehdessä.

Poliisi kertoo, että mies on pahoitellut tekoaan, eikä ollut tarkoittanut aiheuttaa poliisille vahinkoa. Miestä ei epäillä rikoksesta. Alkuperäinen Facebookissa julkaistu viesti alla.

– HEI !!! Onko jotain hukassa??? Sinä keltä puuttuu n.600 € ja oot liikkunu eile/tänää miamin ja koskikeskuksen lähellä ja pieni nahka läpyskä hukassa. Vein kyseiset rahat poliisille . Lompsassa sen verta omalaatunen teksti ja joku numero sarja (tilinumero?) joten niiden avulla jos tiedät ne voit mennä hakemaan omas pois. Päivän hyvä työ ..check…täytyy toivoo et ite ku hukkaa seuraava kerran tavaransa nii joku tekee samanlailla, nuori mies kirjoitti Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.