Älä tee tätä mokaa limsapullojen kanssa – karu näky henkilöautoissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pakkaskelien myötä monet someilijat ovat lisäilleet sosiaaliseen mediaan kuvia, joissa näytetään mitä kylmät kelit ovat aiheuttaneet autoon unohtuneille limsapulloille ja -tölkeille. Jäätyneet limupullot ja -tölkit ovat nimittäin joskus räjähtäneet pakkasessa auki levittäen jäisen limumassan ympäri autoa.

Autoilleen saapuneita kuskeja on odottanut tahmainen yllätys. Sotkun siivoajia kohtaan ei voi tuntea muuta kuin myötätuntoa, sillä räjähtäneet limsat ovat useassa tapauksessa levinneet yllätyksellisen laajasti. Voisi kuvitella, että henkilölle jolla on ollut kiire lähteä liikenteeseen, on yllätyssotkun siivoaminen ollut hermoja raastava kokemus.

Limusotku täytyy siivota jääkylmässä, etteivät ympärille levinneet hiutaleet sula ja aiheuta sokerisia tahroja ympäri autoa. Sosiaalisessa mediassa jaetut kuvat toimivat hyvänä varoituksena muille limsoja nautiskeleville autokuskeille. Pakkaskelien koittaessa kannattaa tölkit ja pullot kerätä pois autosta, niin välttyy ikävältä yllätykseltä seuraavana aamuna.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.