Unelmaduuni? Ulostamisella jopa 13 000 dollarin vuositulot

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen ihminen ulostaa. Jopa Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-Un. Maailmalta on tuskin löytynyt yhtään ihmistä, joka ulostaisi työkseen, mutta nyt tilanne on muuttunut. Voittoa tavoittelematon järjestö OpenBiome on valjastanut ulostamisen ihmiskunnan tarpeisiin ja maksaa siitä selvää rahaa.

Järjestö kerää parhaillaan ihmisten jäädyttämiä ulosteita kyetäkseen jatkossa pelastamaan niiden avulla ihmishenkiä. Taustalla itiöitä muodostava clostridium difficile -suolistobakteeri, joka on on yleinen antibioottiripulin aiheuttaja ja johon antibiootit eivät tehoa. Bakteeri aiheuttaa muun muassa ohut- ja paksusuolen tulehdusta ja siihen kuolee vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä.

OpenBiome on kehittänyt FMT-hoidon, jonka avulla sairastuneet ihmiset pääsevät esimerkiksi poistumaan sairaalasta tai kotoaan. Ihmisten puhtaaksi testattujen ulosteiden käyttämisen on huomattu nopeuttavan toipumista, joten nyt järjestö maksaa vähintään 40 dollaria jokaisesta pakastetusta ulostenäytteestä, The Washington Post uutisoi. Tiukkojen vaatimusten johdosta vain neljä prosenttia luovuttajista on hyväksytty mukaan. He voivat kuitenkin tehdä vuodessa jopa 13.000 dollarin tilin ja pelastaa suuren määrän ihmishenkiä.