Väärennetyn virtsan myynti vei miehen vuosiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Ohiossa asuva mies tuomittiin maananantaina kuudeksi vuodeksi vankeuteen kiellettyjen aineiden myymisestä. Tässä tapauksessa kielletyt aineet eivät tarkoita suinkaan varsinaisia huumeita, vaan 61-vuotiasta David Nealia syytetään keinotekoisen virtsan myymisestä internetin kautta.

Syyttäjien mukaan miehen valmistama keinotekoinen virtsa oli tarkoitettu huumetesteissä huijaamista varten. David Neal myi Magnum Unisex Synthetic Urine ja Urine Luck -nimisiä tuotteita ACS Herbal Tea -yhtiönsä kautta. Associated Press -uutistoimiston mukaan mies myönsi oikeuden edessä syyllistyneensä rikokseen.

Virtsanäytteen pohjalta tehtäviä huumetestejä tehdään Yhdysvalloissa muun muassa lentäjille, rekkakuskeille ja junien kuljettajille. Myös valtion työntekijöitä, kuten FBI-agentteja, määrätään säännöllisesti huumetesteihin.