Suomen kieli ihmetyttää netissä: ”Puhun suomea, mikä on sinun supervoimasi?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kielen oppiminen ja puhuminen on tunnetusti ulkomaalaisille erittäin vaikeaa, ja usein väitetään, että suomi on yksi maailman vaikeimmista ja monimutkaisimmista kielistä. Esimerkkejä tästä on saatu runsaasti jopa nettimeemien muodossa. Eräs suosituimmista on ”kuusi palaa” -sanaparin monet merkitykset.

Nyt verkossa on julkaistu myös aiheeseen liittyvä video, jonka otsikossa todetaan ”Puhun suomea, mikä on sinun supervoimasi?” Videolla ulkomaalaisia ihmisiä on pyydetty lausumaan suomen kielen monimutkaisia ja vaikeita yhdyssanoja. Tämän videon perusteella ei ole ihme, että kieltämme pidetään ulkomailla vaikeana, sillä mukana on muun muassa yhdyssanat petoeläinporovahinkoarviointikustannukset ja mustavalkotäplähylkeennahkasaapasrasvatahnarasia.