Kuvottava haju levisi naapurustoon – talosta löydettiin 100 kissaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornialaisen naapuruston asukkaita oli jo pitkään häirinnyt alueella leijaileva kuvottava ja pistävä kissanpissan haju. Yksi kadun taloista haisi naapureiden mielestä todella pahalle. Katku oli lopulta niin vahva, että asunnon seinänaapurit eivät voineet pitää ikkunoitaan auki.

Eräänä päivänä naapurit saivat tarpeekseen ja soittivat pelastuslaitoksen paikalle. Pian selvisi, että talo oli kotina 100 kissalle. Kissoja majoittava nainen kertoi olevansa kissa-aktivisti ja hän oli pelastanut kadulta kodittomat ja laiminlöydyt kissat. Eläintensuojeluviranomaiset saivat luvan suorittaa pelastusoperaation ja toimittaa kissat hoidettavaksi.

Viranomaisten mukaan lähti 100 kissaa. Likaisissa oloissa eläneet kissat olivat ulostaneet ympäri asuntoa. Viranomaiset joutuivat pitämään hengityssuojaa pelastaessaan kissoja. Paikallinen uutiskanava kiinnostui kissa-aktivistin tarinasta. Nainen kertoi, että hänen asuntonsa alkoi haista vasta sitten, kun viranomaiset tulivat paikalle, sillä kissat pelästyivät ja pissasivat sisätiloihin. Naapurin mukaan hajua oli jouduttu kestämään paljon kauemmin.

CBS-uutisten mukaan jopa viranomaiset olivat järkyttyneitä kissojen määrästä. Tilanne on paha siinä vaiheessa, kun jonkun ihmisen kodissa on pari kymmentä kissaa. Kalifornialaisella kissa-aktivistilla niitä oli 100. Viirusilmät on toimitettu hoitoon ja sen jälkeen niille etsitään uudet kodit.