Pimeässä hohtava auto – Nissanin uutuus on aavemaisen näyttävä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Autonvalmistaja Nissan on julkaissut netissä kiehtovan esittelyvideon Leaf-sähköautonsa erikoisesta maalipinnasta. Auton maalipinnassa on UV-säteistä energisoituvaa materiaalia, jonka ansiosta auto alkaa hehkua pimeässä.

YouTube
YouTube

Daily Mail -lehden mukaan auton pinta latautuu päivän aikana UV-säteistä ja illalla auringon laskiessa se alkaa hohtaa. Perusidea on siis sama, jota muun muassa kellotauluissa on käytetty jo vuosikymmenten ajan. Valmistajan mukaan hehku kestää keskimäärin 8-10 tuntia auringonlaskun jälkeen. Auton maalipinta on surreylaisen Hamish Scottin innovaatio.

Autonvalmistaja on tukenut miehen projektia ja sen seurauksena Nissan Leaf sai hienon maalipinnan. Japanilainen autojätti on kertonut Autoexpress-lehdelle, että autonostajien on tulevaisuudessa mahdollista saada omaan autoonsa UV-maalia. Kehitystyö on vielä kesken, sillä autonvalmistaja haluaa taata maalille vähintään 25 vuotta kestävän öisen hohdon ja kestävyyden. Saa nähdä, tuleeko UV-maalipintaisia autoja tulevaisuudessa vastaan myös suomalaisilla teillä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.