Tiesitkö, että kananmunia voi pakastaa? Näin säästät selvää rahaa

Ruoka · Annika Kela

Markettien hyllyt ovat nykypäivänä pullollaan elintarvikkeiden suuria säästöpakkauksia. Kuluttajia kannustetaan ostamaan kerralla enemmän myymällä tuotteita halvemmalla suuremmissa erissä. Säästöpakkauksia ostamalla voi säästää sievoisen summan, kunhan tuotteet tulee kulutettua ennen päiväystä.

Pienet taloudet harvoin ostavat säästöpakkauksia, sillä tuotteet ehtivät vanhentua, ennen kuin ne tulevat käytetyksi kokonaan. Yhden ja kahden ihmisen talouksissa säästöpakkaukset ovat usein ylimitotettuja tarpeisiin. Ylimääräisten elintarvikkeiden pakastamisella voi kuitenkin säästää tehokkasti.

Säästövinkkejä nettivideoiden muodossa tekevä Householdhacker-kanava on julkaissut Youtubessa videon, jossa kerrotaan kuinka elintarvikkeiden pakastamisella voi pidentää niiden käyttöikää. Uusimmassa videossa on esitelty maitotuotteet, joita voi pakastaa. Videolla on kerrottu myös kuinka kauan tuotteet säilyvät.

Yksi video erikoisimmista säästövinkeistä on kananmunien pakastaminen. Videolla vinkataan, että kananmunat kannattaa rikkoa jääpala-astiaan ja pakastaa muotin erottelemana. Pakastettuja kananmunia on helppo sulattaa ja käyttää esimerkiksi taikinan seassa.

Näillä nerokkaila säästövinkeillä välttyy ruoan heittämiseltä roskiin. Pakastimessa tuotteet säilyvät jopa kuukausia ja niitä voi käyttää sitten, kun on niille on tarvetta. Helpoilla ja kätevillä konsteilla voi säästää useita euroja viikon ruokabudjetissa.