NASA: Tältä juustohampurilainen näyttää avaruudessa

Ruoka · Tim Isokivi

Monet jakavat mielellään sosiaalisessa mediassa kuvia näyttävistä ruoka-annoksistaan. Siksipä ei ole varsinaisesti yllättävää, että myös avaruushallinto NASAn astronautti Terry W. Virts on hypännyt trendiin mukaan, jakamalla otoksen kansainvälisellä avaruusasemalla nauttimastaan juustohampurilaisesta.

Juustohampurilainen on kuitenkin tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava termi. Terryn tortillaletusta, venäläisestä sinapista, tomaatti- ja juustotahnasta ja pihvistä koostuva ”avaruusjuustohampurilainen” näyttää nimittäin vähintäänkin epämääräiseltä. Mies itse tosin kuvailee ruokaa erittäin herkulliseksi.

Juustohampurilaisen epäilyttävä ulkonäkö on tietenkin ymmärrettävää, sillä painoton tila luo omat rajoituksensa sen suhteen minkälaista ruokaa avaruusasemalla voi nauttia. Pitkälle on kuitenkin päästy niistä ajoista, jolloin astronauttien ja kosmonauttien täytyi nauttia ruokansa hammastahnaputkiloita muistuttavasti paketeista.