Pikkutytön kissa ammuttiin – isä käytti 12 000 euroa syyllisen löytämiseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikit ovat ihmisille kuin perheenjäseniä ja niihin kiinnytään ja rakastutaan välittömästi, kun ne tassuttelevat ihmisten elämään. Lemmikin menettäminen on aina kauhean surullista ja valitettavan usein median otsikoihin päätyy tapauksia, joissa pienet lemmikit ovat kuolleet myrkytettyjä herkkuja tienposkessa naposteltuaan.

Eräs lemmikin menettäminen kuului Cornwallista, jossa pienen tytön rakas kissanpentu sai surmansa ilmakiväärin panoksesta. Tyttären isä ei aikonut jättää asiaa selvittämättä ja sai poliisit aloittamaan etsinnät syyllisen löytymiseksi. Poliisit luovuttivat nopeasti ja sanoivat tehneensä kaiken voitavan, mutta eivät onnistuneet löytämään ampujaa.

Aylish-nimisen tyttären isä Neil Tregarthen ei suostunut hyväksymään sitä, että lähistöllä asuu ilmakiväärinsä kanssa joku, joka ampuu toisten lemmikkejä seurauksetta. Mies käynnisti omat etsintänsä ja lupasi Facebookissaan 1.000 puntaa sille, joka ilmiantaa tekijän tai antaa eteenpäin vievän vihjeen. Kun mitään ei kuulunut, Tregarthen palkkasi yksityisetsivän.

Tregarthen käytti lopulta 10.000 puntaa etsivään, joka löysi tekijän kuuden viikon tutkimisen jälkeen. Isä ja etsivä saivat myös todistajan, joka suostui todistamaan nähneensä tekijän yrittämässä osua toista lemmikkiä ilmakiväärillä.

Mirror-lehden mukaan miesten keräämät todisteet eivät kuitenkaan olleet poliisille tarpeeksi ja poliisi ei suostunut pidättämään tekijää. Aylish voi olla kuitenkin varma siitä, että hänen isänsä teki kaiken mahdollisen rakkaan kissanpennun ampujan kiinniottamiseksi.