Alkoholidrinkkejä valmiina jauheena – kohu suututti keksijän

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kerroimme aiemmin kuinka alkoholijauheen, Palcoholin, kehittäjä Mark Phillips on tuonut markkinoille erilaisia alkoholijuomia jauheen muodossa. Jauhoista saa tehtyä kätevästi alkoholipitoisen drinkin sekoittamalla jauhot pelkän veden kanssa.

Palcohol
Palcohol

Mies kertoi, että hän kehitteli alkoholijauheen, koska hän on tarvitsi matkailuun soveltuvan vaihtoehdon painaville nestepulloille. Aktiivinen reissaaja, vaeltaja ja matkailija kertoi, että hänellä on tapana nauttia alkoholijuomia päästyään retkellään määränpäähän. Juomien kantaminen vaellusreissuilla ei kuitenkaan ollut paras vaihtoehto.

Markin mielestä alkoholijauhe on nerokas keksintö ja hyvä vaihtoehto nestemäisille juomille. Väärinymmärrysten poistamiseksi mies on julkaissut suorasanaisen videon, jossa hän painottaa, että alkoholijauhe ei ole tarkoitettu hengitettäväksi tai vedettäväksi nenän kautta.

Mies oli tuohtunut myös siitä, että ihmiset ovat toimineet jauheen kanssa laittomasti salakuljettamalla sitä tapahtumiin, kouluhin ja elokuvateattereihin. Phillips on tehnyt asiallisen opastusvideon, joka puolesta puhuu jauheen käyttötarkoituksesta. Alkoholijauhetta tullaan tuskin koskaan näkemään Suomen kaupoissa.