Uimarannan paluuvirtaus vei pariskunnan – koira pelasti molemmat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aurinkoinen päivä oli houkutellut perheitä paikalliselle rannalle Kalifornian Venturassa. Rannalla loikoili perheiden lisäksi myös koiranomistaja Nico-berninpaimenkoiransa kanssa. Kesken rauhallisen päivän omistaja havahtui siihen, että vedestä alkoi kuulua huutoja.

Voimakas paluuvirtaus oli saanut otteen kahdesta uimarista, jotka olivat kelluneet vedessä lainelautojensa päällä. Ennen kuin omistaja ehti toimia, oli hänen koiransa Nico jo uimassa heitä kohti. Mies huusi uimareille, että heidän kannattaa tarttua koirasta kiinni ja antaa Nicon vetää heidät rantaan. Koiran pelastustoimet auttoivat ja pariskunta pääsi rantaan turvaan.

Koiranomistaja oli Nicon urotyöstä ylpeä ja hän oli hämillään siitä, että koira osasi toimia oikein vaikkei sille oltu koskaan opetettu mitään pelastukseen liittyvää. KTLA-uutiskanava kertoi lähetyksessään sankarikoira-Nicosta, josta oli tullut venturalaisen rannan kuuluisuus.

Omistaja epäilee, että Nicon newfoundlandinkoiraan liittyvät sukujuuret ovat tehneet siitä erinomaisen vesipelastuskoiran. Lemmikki osasi vaistojensa avulla toimia tilanteessa esimerkillisellä tavalla. Daily Mail -lehden mukaan paikallinen pelastuslaitos suunnittelee mitalin antamista rohkealle sankarikoira-Nicolle.

Näin pelastaudut paluuvirtauksesta

Stara kertoi jo aiemmin näistä rannoilla uimareita vaanivista paluuvirtauksista, joita ihminen ei kykene voittamaan uimalla vastavirtaan. Virtaukset vaativat vuosittain lukuisia ihmishenkiä, koska ihmiset eivät tiedä miten niistä pääsee irti.

YouTube
YouTube

Uimarin hengen pelastaa kuitenkin tieto siitä, että tällaisessa tilanteessa tulee aina uida rannan suuntaisesti. Paluuvirtaus on nimittäin paikallinen ilmiö, jolta voi pelastua uimalla jo muutaman metrin matkan sivulle.