Etanat kauneudenhoitajina – kasvohoidosta tuli trendi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kerroimme pari vuotta sitten kuinka Japanista lähti liikkeelle kauneustrendi, jossa ihonhoitajina toimivat etanat. Kauneuskylpylöiden etanahoitojen suosion myötä trendi on lähtenyt leviämään muualle Aasiaan. Ensimmäinen etanahoitola on avannut ovensa muun muassa Thaimaassa.

Kauneushoidoissa asiakkaiden kasvoille asetetaan etanoita, jotka sitten matelevat ympäriinsä jättäen jälkeensä erittämäänsä limaa. Tämän liman uskotaan ylläpitävän ihon kosteutta, vähentävän tulehduksia, hoitavan aknea ja poistavan kuollutta ihoa.

Etanoiden limassa kerrotaan olevan erilaisia proteiineja, antioksidantteja ja hyaluronihappoa, joilla on kaikilla terveyttä edistäviä vaikutuksia. Thaimaalaisessa Chiang Main etanahoitolassa 45 minuutin kasvohoito kustantaa noin 25 euroa.

Daily Mail -lehden mukaan etanoiden lima riittää vain yhteen hoitokertaan päivässä, joten hoitoloissa täytyy olla runsaat etanavarastot. Etanahoitoa kokeilleet ovat todenneet sen toimivan ja markkinoille on alkanut tulvia etanan limaa sisältäviä kauneustuotteita.

Etanan limaa sisältäviä kasvovoiteita on vielä rajoitetusti, mutta monet ovat vakuuttuneita siitä, että ne toimivat. Tosin voiteet eivät korvaa suoraan iholle asetettuja etanoita. Mikäli trendin toimivuuteen on luottaminen, on mahdollista että Suomeenkin avataan tulevaisuudessa etanahoitola.