Unohtumaton matka – metro muutettiin discoksi!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Julkista liikennettä käyttävät henkilöt pysyttelevät monesti omissa oloissaan työmatkoillaan. Kaikki ovat metroissa ja junissa hiljaa ja pitävät katseensa visusti edessä olevan penkin selkänojassa tai puhelimessaan.

Usein ihmiset vielä hakeutuvat omille erillisille paikoilleen, vaikka muiden ihmisten viereisillä penkeillä olisi tilaa. Meir Kalmanson halusi lämmittää New Yorkin metron kylmän tunnelman ja tuoda matkalle iloa, naurua, musiikkia ja saada ennen kaikkea matkustajien välille aikaan kanssakäymistä.

Kalmanson päätti järjestää metrossa Dj Dance Party -nimiset juhlat, joissa DJ soitti tanssittavaa musiikkia ja ovimies otti matkustajat arvokkaasti vastaan. Ihmiset kummastelivat metron ovimiestä, joka tervehti heidän astuessa metroon sisälle. Kaikkien kasvoille nousi hymy, kun he huomasivat diskovalot ja musiikkia soittavan tiskijukan.

Ihmiset alkoivat vähitellen tanssimaan toistensa kanssa ja Kalmanson sai tavoitteensa toteutettua. Matkustajat eivät tule varmasti hetkeen unohtamaan tätä metromatkaa. Suomessa järjestettiin taannoin samanlainen, mutta vieläkin hienommin toteutettu tempaus, kun Helsingissä metrovaunu muutettiin discoksi.