Teini vaihtoi opettajan tietokoneen taustakuvan – pidätettiin tietomurrosta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Teini-ikäisen koulupojan harmiton pila kostautui, kun hänet pidätettiin epäiltynä vakavasta rikoksesta. Floridassa asuva 14-vuotias Domanik Green oli nimittäin vaihtanut opettajansa tietokoneen taustakuvan ilman lupaa.

Greenin taitavan datailun seurauksena opettajan tietokoneen taustaa koristi kuva, jossa kaksi aikuista miestä suutelivat toisiaan. Teinin mielestä pila oli riemastuttava ja se aiheutti oppilaissa hilpeyttä. Poika ei olisi arvannut minkälaisia seurauksia hänen kepposellaan tulisi olemaan.

Nuori mies pidätettiin tämän jälkeen epältynä tietomurtosta. Metro-lehden mukaan Green oli muodostanut luvattoman yhteyden opettajan tietokoneelle ja hän oli lisännyt sinne joitain sopimattomia kuvia.

Opettajan koneelle murtautuminen oli huono idea, sillä koneella oli tulevien kokeiden kysymykset ja vastaukset. Opettaja luonnollisesti uskoi oppilaan murtautuneen koneelle sen takia, että hän havitteli kepulikonstein koevastauksia. Domanik Green erotettiin koulusta 10 päivän ajaksi.

Yhdysvalloissa tietoverkkorikollisuus, erityisesti hakkerointi, on vakava rikos. Poliisit pidättivät nuorukaisen ja kuulustelivat häntä. Syytteen nostamisesta ei ole vielä tietoa. Domanik Green katui nöyrästi tekoaan ja vakuutti, että kyse ei ollut tietoverkkorikollisuudesta, sillä hän arvasi opettajan tietokoneen salasanan.

Poika oli kokeillut salasanaksi opettajan sukunimeä ja kone oli auennut sillä. Helpon salasanan ansiosta koululainen pääsi toteuttamaan pilansa, joka tässä tapauksessa riistäytyi käsistä.