StaraTV Alpeilla: Madonna Di Campiglio suomalaissilmin

Alpeilla Matkailu · Stara.fi

Itävallan Innsbruckista reilun neljän tunnin ajon pääässä sijaisee luksusta pursuava idyllinen italialainen alppikylä Madonna Di Campiglio. Staran Alpeilla-ohjelmassa tutustutaan tähän upeaan kylään, jossa asuu ympäri vuoden reilut 1 000 asukasta ja jossa vierailee monia supertähtiä.

Madonnassa on nähty monia julkkiksia, kuten esimerkiksi Aberto Tomba, Michael Schumacher, Roberto Cavalli, Eros Ramazzotti ja Laura Pausini. Lisäksi Madonnasta löytyy myös sinivalkoisia. Kylän omiksi pojiksi lasketaan nimittäin Esa Pänkäläinen ja Nicolas Biaudet.

– Tottahan se on, että tähdet viihtyvät Madonnassa. Täällä he saavat olla rauhassa ja nauttia laskettelusta, ruoasta ja luonnosta, nykyisin viehättävän rinnerinneravintola Montagnolin pomona toimiva Pänkäläinen kertoi.

Luksuselämä alkoi Itävallan keisarinnan Sissin ansiosta, joka halusi viettää vapaa-aikansa juuri täällä. Oman värinsä Madonnan toi myös alppitähti Alberto Tomba, joka harjoittele ja juhli hyvin railakkaasti täällä.

– Madonna ei ole kuitenkaa mikään liian kallis alppikohde, vaan tänne on varaa myös ihan tavallisella turistella. Täällä on tarjolla monenlaisia vaihtojaehtoja turisteille. Uskallan sanoa, että Madonna on nautiskelijoiden alppikaupunki, Pänkäläinen vahvisti.

Jos vauhdikkaaseen ulkoilmalajiin hurahtaa toden teolla, kannnattaa hankkia Dolomorite Superski lippu, jonka päivähinta on 47 euroa. Kortilla pääsee laskemaan lähes 12 laskettelukohteessa ja rinnekilometrejä kertyy lähes 1.200.

Vuosittain italialaisessa alppikylässä järjestetään arvostettu alppihiihdon maailmancup, jonka historia lähtee vuodesta 1948. Valkoisessa sirkuksen sinivalkoisia värejä Madonnassa on edustanut muun muassa ex-alppitähti Kalle Palander.

– Kisa on hieno, kun maali on kaupungin sisällä ja tuhannet fanit huutavat nimeäsi. Lisäksi kylän iltaelämä on villiä ja hauskaa. Mielestäni se on aito italiainen alppikylä, Palander hehkutti.

– Imagollisesti nämä kisa antavat Madonnalle uutta eloa ja menoa. Myös kesään on satsattu, meillä hieno alppimaisemallinen ja täysin uusi golfkenttä, Pänkäläinen lisäsi.