Lentokoneen moottori syttyi tuleen – silminnäkijä kuvasi videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Milanoon matkalla ollut Turkish Airlines -lentoyhtiön kone ajautui vaaralliseen tilanteeseen, kun toinen koneen moottoreista syttyi tuleen. Lentokone kääntyi takaisin Istanbulin kentälle ja teki pakkolaskun.

Kentällä olleet kuvasivat lentokoneen laskeutumisen videolle. Moottorin syöksemistä liekeistä huolimatta kone onnistui laskeutumaan kentälle. Pysähtymisen jälkeen koneen ovet lennähtivät auki ja hätäliukumäet avautuivat.

Matkustajien evakuointi onnistui ja paloautot kaahasivat paikalle sekunneissa. Hurjasta tilanteesta huolimatta kaikki koneessa olleet selvisivät ehjin nahoin. Koneen kapteeni oli toiminut tilanteessa esimerkillisesti ja pelastustoimet onnistuivat ongelmitta.

Videolle taltioitunut kauhistuttava näky oli kuin elokuvasta ja sen katsominen oli vähintäänkin jännittävää seurattavaa. Onnettomuustilanteesta julkaistu video tulee varmasti opetuskäyttöön, sillä onnettomuudessa toimiminen oli kuin suoraan oppikirjasta ja kaikki pelastuivat.