Vandaali värjäsi Islannin nähtävyyden – tuomittiin vankilaan

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Lukemattomat suomalaisetkin Islannissa käyneet turistit ovat ihastelleet Strokkurin geysiriä, joka sylkee vettä majesteettisesti korkeuksiin. Chileläinen taiteilija Marco Evaristti ei ilmeisesti osannut arvostaa tätä luonnon ihmettä tarpeeksi, sillä hän päätti värjätä veden vaaleanpunaiseksi ja väittää sitä taiteeksi.

Day Dreaming. Get me to #iceland #strokkur #evaristti

Kuva, jonka Georgina Keating. (@georgiebkeating) julkaisi

Nykyisin Kööpenhaminassa asuva Marco Evaristti kaatoi väriainetta geysiriin, minkä jälkeen ilmoille syksyvä vesi värjäytyi vaaleanpunaiseksi. Vandaali perusteli tempaustaan sillä, että hänen mukaansa ”luonto ei kuulu kenellekään”, joten hän ei myöskään pyytänyt lupaa viranomaisilta. Poliisi otti miehen kiinni ja tuomioistuin passitti hänet 15 päiväksi vankilaan vahingonteosta, MBL.is uutisoi.

#myfurrypinkviking#strokk#strokkur#iceland#pink#artonart#marcoevaristti#geysir

Kuva, jonka Valgerður Einarsdottir (@valgerdureinarsdottir) julkaisi