Koululaisten rahat paloivat tulipalossa – Nordea lahjoittaa 4 000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää tarina kilpisjärveläisiä koululaisia kohdanneesta ikävästä tapauksesta, jossa heidän leirikouluaan varten keräämät tuhannet eurot paloivat koulun tulipalossa. Kertomuksen mukaan rahoja säilytettiin koulussa, koska Nordea ei ollut suostunut ottamaan käteistä rahaa vastaan konttoreissaan.

– Rahastonhoitajamme otti mukaan kivan paksun setelikirjekuoren ja tarjosi sitä Rovaniemen konttoriin talletettavaksi. ”Meille ei voi tallettaa juuri nyt käteistä” oli virkailijan vastaus talletusyritykseen, Kilpisjärven koulun opettaja Sirpa Keskitalo kirjoitti.

– Rahat olisi voinut tallettaa automaatin kautta rahastonhoitajan omalle henkilökohtaiselle tilille, josta ne olisi sitten pitänyt siirtää lasten tilille. Tämä ei ollut eettisesti kestävä ratkaisu rahastonhoitajamme mielestä, joten kivan paksu rahakuori palasi hänen mukanaan takaisin Kilpisjärvelle. Kivan paksi kirjekuori laitettiin lukittuun kaappiin odottelemaan uutta talletusyritystä.

Koulu ja rahat tuhoutuivat rakennuksen viereen pysäköidystä asuntuautosta alkunsa saaneessa tulipalossa sunnuntaina. Nyt Nordea on vastannut kertomukseen ja siitä aiheutuneeseen some-kohuun lahjoittamalla koululaisten matkakassaan 4.000 euroa. Näin ollen Nordea pelasti koululaisten suunnitelmat, ja koululaiset voivat suunnata leirikouluun Rovaniemelle viikko äitienpäivästä.

Olipa kerran pankki nimeltä Nordea. Pankilla oli ystävällisiä palvelukonttoreita tasaisesti ympäri Suomea, jopa Lappi…

Posted by Sirpa Keskitalo on 4. toukokuuta 2015