RadioGaala: Jaajo ja Aamulypsy valittiin radioiden parhaiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimman kaupallisen radion, Radio Suomipopin, lähes kulttimaineeseen noussut aamuohjelma Aamulypsy valittiin tänään RadioGaalassa Vuoden ohjelmaksi. Aamulypsyn juontaja Jaajo Linnonmaa valittiin jo viidennen kerran yleisöäänestyksessä Vuoden radiojuontajaksi.

Kaupallisten radioiden kattojärjestön RadioMedian vuosittain järjestämä RadioGaala keräsi Helsingin Rautatientorille radio- ja musiikkialan toimijat juhlimaan menneen vuoden alan parhaimmistoa. Nettiäänestyksessä äänesti tänä vuonna 56.000 suomalaista.

RadioGaalassa jaettiin palkintoja 19 eri kategoriassa. Yleisöäänten lisäksi voittajien valinnasta vastasivat media-alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo ja kaupalliset radiokanavat. Bassoradio nappasi voitot Vuoden asiakaspromootio ja Vuoden verkkototeutus -kategorioissa. Radio Pori voitti Vuoden paikallisradio -palkinnon. Tuomaristo huomioi radiokanava Loopin valitsemalla sen vuoden parhaaksi valtakunnalliseksi radiokanavaksi.

– Loop on ottanut hienosti huomioon sosiaalisen median ja digitaalisuuden. Kanava haastaa alan muita toimijoita. Jonkun on keksittävä fillari, jotta muut voivat ajaa sillä, tuomariston puheenjohtaja Juha Tynkkynen kommentoi.