Elintenluovuttaja menehtyi – yli 50 ihmistä pelastui

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

18-vuotias Cody Souders -niminen poika menehtyi Pennsylvaniassa ottaessaan vahingossa liikaa hänelle määrättyjä reseptilääkkeitä. Poika oli vielä eläessään ilmoittautunut elintenluovuttajaksi. Hänen kuolemansa johdosta monen muun ihmisen henki pelastui.

Codya pidettiin elossa koneiden avulla viisi päivää. Kun oli aika luovuttaa, pojan äiti Amy sai huomata, että poika ei menehtynyt turhaan. Pojan luovuttamien elinten avulla saatiin nimittäin pelastettua yli 50 ihmisen henki, CBS News uutisoi.

Codyn sydän, maksa ja munuaiset siirrettiin toisille. Myös Codyn luut, suonet ja iho lahjoitettiin apua tarvitseville. Soudersin perhe on onnellinen siitä, että joku toinen perhe saa lisää aikaa rakkaansa kanssa heidän poikansa ansiosta.