Pyöreämpi isävartalo onkin terveellinen: ”Ihanteellinen rasvakerros”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten kohdalla terveellisemmästä, normaalipainoa ihannoivasta vartalosta on puhuttu jo jonkin aikaa. Normaalivartaloinen kauneusihanne suvaitsee vähän ylimääräistä siellä ja täällä, selluliittia ja raskausarpia. Nyt miesten isävartaloksi kutsuttu versio tästä ihanteesta on aiheuttanut paljon ihastelua verkossa muun muassa Leonardo DiCaprion esittelemänä.

Splash
Splash

Washingtonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pieni ylimääräinen rasva on itseasiassa hyväksi terveydelle ja aivojen toiminnalle. Tutkija Shin-ichiro Imai ja hänen kollegansa tutkivat rasvasolujen ja aivojen toiminnan yhteyttä hiirien avulla.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että optimaalinen määrä rasvaa kehossa auttoi pysymään aktiivisena ja maksimoi aivojen suorituskykyä. Liian alhainen rasvaprosentti sai hiiret passivoitumaan ja osan aivoista toimintakyvyttömäksi. Rasvaa ei kuitenkaan saa olla liikaa vaan korkeintaan normaalipainon ylärajoille tai lievään ylipainoon asti.

Shin-ichiro Imai kertoi tutkimuksesta julkaistussa tiedotteessa, että pieni rasvakerros auttaa myös ikääntymään terveempänä. Vielä ei täysin tiedetä, miksi lievästi ylipainoiset vanhukset ovat terveempiä, mutta tutkimusten mukaan sopiva määrä rasvaa kehossa auttaa ikääntymisen ja aineenvaihdunnan kanssa.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash