Pohjois-Korean puolustusministeri nukahti – teloitettiin ilmatorjunta-aseella

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailman suljetuimpiin valtioihin lukeutuva Pohjois-Korea nousee aika-ajoin otsikoihin johtajansa, Kim Jong-unin tekojen myötä. Tällä kertaa miehen uutisoidaan teloittaneen julkisesti maansa korkea-arvoisen ministerin.

Pohjois-Korean puolustusministeri Hyon Yong-cholin kerrotaan nukahdelleen taannoin maassa järjestetyn sotilaskokouksen aikana. Tämä ei ollut Kim Jong-unin mieleen, sillä hän määräsi ministerin teloitettavaksi. Vielä erikoisemman uutisesta tekee tapa, jolla mies teloitettiin.

BBC-uutissivuston mukaan Hyon Yong-chol tapettiin tulittamalla häntä ilmatorjuntaan tarkoitetulla aseella. Aseen uskotaan käyttäneen 14.55 kaliiberin luoteja. 66-vuotiaan ministerin teloitus tapahtui julkisesti, satojen ihmisten seuratessa tapahtumaa vierestä.

Tuore tapaus on vain yksi lukuisista verisiä teloituksia käsittelevistä uutisista, joita Pohjois-Koreasta on kantautunut viime aikoina. Noin 70 valtion virkamiestä on teloitettu 32-vuotiaan Kim Jong-unin astuttua valtion uudeksi johtajaksi.