Kirottua Mac Bookia myytiin nettihuutokaupassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalla liikkuu tarinoita erilaisista riivatuista esineistä, kuten nukeista, tauluista, vaatteista ja peileistä. Yhdysvalloista kantautuvan uutisen perusteella jopa haamut ovat kuitenkin siirtyneet teknologiajätti Applen tuotteiden käyttäjiksi.

eBay
eBay

Ebay-käyttäjä Wfatzinger kaupitteli nimittäin nettihuutokaupassa vuosimallia 2007 olevaa Applen Mac Book -tietokonetta. Miehen mukaan tietokone toimi muuten moitteetta, mutta siinä on yksi erikoispiirre: Tietokone on riivattu. Huutokauppa keskeytettiin, mutta ennen sitä Mac Book onnistui keräämään huutoja jo yli 3.000 dollarin edestä.

Wfatzingerin mukaan kaikki alkoi, kun hän otti tietokoneen mukaan hylätyn mielisairaalan vieressä sijaitsevalle hautausmaalle, sillä hän halusi kuunnella siitä musiikkia tehdessään luonnoksia hautakivistä. Mies unohti Macbookin hautausmaalle yön ajaksi, ja nouti koneen takaisin seuraavana päivänä. Silloin Wfatzinger huomasi, ettei kaikki ollut kohdillaan.

– Ensinnäkin, huomasin kaikkien kappaleideni iTunesissa muuttuneen pelottaviksi tai riivatuiksi. Toisekseen, työpöydän taustakuvan tilalle oli ilmestynyt pelottava valokuva, Wfatzinger kuvailee Ebayssa.

Riivaus ei koskenut pelkästään iTunesissa olevaa musiikkia ja taustakuvaa, vaan miehen mukaan tietokone myös leijailee ajoittain itsekseen ja kommunikoi hänen kanssaan käsin kirjoitetuin viestein.