Four Seasonsin luksuslentokoneella yllättävä suomalaistausta

Lux Matkailu · Stara.fi

Maailmankuulu hotelliketju Four Seasons on toteuttanut uuden aluevaltauksen, kun se toi markkinoille uuden 52-paikkaisen luksuslentokoneensa vain parasta vaativille asiakkailleen. Maailmanympärilento luksuskoneessa maksaa halvimmillaan noin 120.000 euroa. Lentokoneesta on nyt paljastunut yllättävä suomalaistausta.

Four Seasons
Four Seasons
Four Seasons
Four Seasons

Four Seasons rakennutti nimittäin maailman upeimmaksi suureksi charterkoneeksi koneyksilön, jolla kymmenettuhannet suomalaiset matkasivat vuosien ajan lomalennoille. Staran saamien tietojen mukaan kyseessä on nimittäin aiemmin Air Finlandin väreissä lomalentoja Euroopaan, Lähi-Itään ja Thaimaahan lentänyt Boeing 757 ”Inkkari”, eli OH-AFI. Nykyisin koneyksilö lentää Four Seasonsin väreissä rekisterinumerolla G-TCSX.

Air Finland Boeing 757 Phuketissa, Kuva: Stara
Air Finland Boeing 757 Phuketissa, Kuva: Stara
Four Seasons
Four Seasons

Suomalaisille tutussa lentokoneessa on nykyisin vain 52 paikkaa, joista jokainen on huippuvarusteltu ja jättää tavalliset ykkösluokan paikat kauas varjoonsa. Lennoilla tarjottavat ruoat ovat vain parasta ja shampanjana lennoilla kilistellään pääasiassa Dom Perignonia. Ensi vuonna luksuskone lentää Los Angelesista 26. tammikuuta alkavalla kolmen viikon reissulla maailman ympäri yhdeksän etapin kautta. 120 000 dollarilla näkee muun muassa Konan, Bora Boran, Sydneyn, Balin, Chiang Main, Taj Mahalin, Prahan ja Lontoon.