Tesla avasi Suomeen kaksi huippunopeaa Supercharger-latauspistettä

Autot · Jocka Träskbäck

Maailman tämän hetken ylivoimaisesti edistyksellisin automerkki Tesla on noussut nopeasti automaailman suunnannäyttäjäksi. Näitä täyssähköautoja kurvailee Suomen teillä nykyisin jo noin sata kappaletta, ja nyt Tesla on avannut Suomeen kaksi ensimmäistä huippunopeaa Supercharger-latausasemaansa.

Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara

Hetki sitten Toijalan ABC-aseman yhteyteen avattiin juhlallisin menoin toinen Teslan omista latauspisteistä. Stara käväisi paikalla katsastamassa ajajaisten tunnelmat. Paikalla oli toistakymmentä Teslaa, ja avajaisia oli seuraamassa runsaslukuinen määrä toimittajia.

Suomen ensimmäinen Supersharger avattiin äskettäin Turun liepeille Paimioon, mutta sen viralliset avajaiset järjestetään vasta kesäkuussa. Teslan omistajat voivat nyt ja jatkossa ladata näistä pisteistä autoihinsa virtaa täysin ilmaiseksi. Suomen seuraavien Superchargereiden paikoiksi Tesla on itse ilmoittanut Helsingin, Porin, Vaasan ja Kalajoen alueet. Alueet on merkitty Teslan Supercharger-karttaan, mutta voivat olla vain suuntaa-antavia. Latauspisteet sijaitsevat yleensä kaupunkien ulkopuolella merkittävien liikennevirtojen varrella.

Tällä hetkellä maailmassa on yhteensä 432 latauspaikkaa, joissa on yhteensä 2.361 latauslaitetta. Toijalan aseman avautumisen jälkeen esimerkiksi Tampereelta Nizzaan voi jatkossa ajaa Teslalla ilman latauskuluja. Ensi vuonna samanlaisen matkan voi ulottaa jo Kreikkaan ja Turkkiin saakka.

Toijalan pisteen avajaisissa Teslan latureista saatiin ladattua autoihin 360 – 420 kilometrin kulutuksen verran energiaa tunnissa. Tulevaisuudessa latausnopeuden pitäisi vielä hieman nousta, sillä tunnissa tavoitteena on ladata energiaa noin 500 kilometrin ajoa varten.

Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara
Tesla Supercharger Toijala, Kuva: Stara