Jaajo Linnonmaa Extreme Runista: ”Meillä on kaikilla kivaa täällä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Vantaalla järjestettiin toistaiseksi historian suurin Extreme Run -tapahtuma Suomessa, kun 4.600 ihmistä lähti suorittamaan monipuolisia ja hauskoja rasteja Vantaan Hakunilan maastoon. Tapahtuman isäntä on radiotähti Jaajo Linnonmaa.

Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa
Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa
Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa
Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa

Stara tiedusteli Jaajolta tapahtuman taustoja heti lauantaisen tilaisuuden jälkeen. Tälläkin kerralla tilaisuus sujui ilman loukkaantumisia, ja perinteiseen tapaan myös aurinko helli ihmisiä. Tuttuun tapaan pääkaupunkiseudun tapahtumassa oli mukana huomattava osuus naisia.

– 60 prosenttia osallistujista oli naisia. Oikeasti, mikä suomalaisia naisia vaivaa? Ne haluaa laittaa tyty-hameen päälle ja mennä kaulaa myöden tuonne mutaan ja se on niiden mielestä hauskaa, Jaajo ihmetteli naureskellen.

Extreme Runilla on ollut uskomattoman hyvä tuuri kelien suhteen, sillä yhdessäkään tapahtumassa ei ole ollut kunnon vesisadetta. Myös nyt Vantaalla satoi ennen ja jälkeen sateen, mutta tapahtuman aikana paistoi aurinko.

– Meidän mottohan on, että Kaikki liikkuu. Suomessa on paljon lapsia, jotka tarttee apua liikkumiseen. Tänään lahjoitettiin 5.000 euroa liikuntarajoitteisille lapsille. Niille ostetaan vähän pyörätuolikorikseen tarvittavia välineitä. Mä luulen, että tuo yläkerran herra haluaa katsoa, että meillä on kaikilla kivaa täällä.

Tänä vuonna Extreme Run -tapahtumat keräävät yhteensä noin 10.000 kävijää. Loppuvuodelle on vielä jäljellä kaksi tapahtumaa.

– Elokuussa mennään Ouluun ja syyskuussa on sitten Peurangassa. Molemmissa mestoissa on kylpylä, Jaajo kertoi tulevista tapahtumistaan.

Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa
Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa
Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa
Extreme Run, Kuva: Jaajo Linnonmaa