Gumball 3000 Extra: Taksikuski 4 800 kilometrin reissusta: ”Kunhan päästään hengissä perille”

Autot Matkailu · Stara.fi

Suomalaistiimi ajaa parhaillaan taksilla 4.800 kilometrin matkaa Tukholmasta Las Vegasiin. Stara tapasi suomalaisten taksia kuljettavan Pete Malinin juuri ennen lähtöä Tukholman gridillä. Odotukset reissuun olivat kovat, vaikka luvassa onkin lähes loputon määrä kilometrejä tiukkojen aikarajojen puitteissa.

– Itse ajan suurimman osan matkasta. Ehkä jotain pieniä stinttejä varmaan noi pojatkin ajaa, Malin kertoi Staralle.

Ainoa siirtymä, jota taksikuski ei joudu ajamaan on lento Gumball 3000 -yksityiskoneella Amsterdamista Yhdysvaltojen Renoon.

– Siellä voi tapahtua ihan mitä vaan. Sen mä oon kuullut, että siellä ei kannata ainakaan nukkua. Näin mä kuulin, Pete Malin kertoi.

Autossa on kuljettajan lisäksi neljä muuta miestä, jotka ovat tyyleiltään hyvinkin erilaisia. Viikko samassa autossa ilman musiikkia voi käydä hermoille, joten kompromissejä on tehtävä. Ainakin vielä lähdössä kaikki näytti musiikin osalta hyvälle.

– En mä tiedä alkaako ne huudattaa noita omia kännyköitään. Kyllä me yritettiin tuossa radiota eilen roplata, kun tultiin laivasta, mutta ei sieltä saatu vielä irti oikein mitään. Katotaan, jos saatais luurien kautta tuleen jotain hyvää. Ollaan kaikkiruokaisia, eli kaikki käy.

Luksuskisassa on mukana kymmenittäin miljonäärejä, miljardöörejä, räppäreitä, näyttelijöitä ja televisiotähtiä. Malin haluaisi tavata erityisesti skeittaritähti Tony Hawkin.

– Tony Hawk on kova jätkä. En mä oikein perusta valitettavasti siitä Ritari Ässä -miehestä. Ei ole hirveästi odotuksia. Kunhan päästään hengissä perille. Siinä on jo duunia.