Mies rakensi kotitekoisen lentolaudan – maailmanennätys heti murskaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentolaudat ovat tuttu näky esimerkiksi Paluu tulevaisuuteen -elokuvista, mutta tosielämän vastaavien laitteiden ilmestymistä kauppojen hyllyille on saatu odotella. Kärsimättömimmät ovat ottaneet asiakseen kehitellä itse omia lentolautojaan.

Kanadalainen keksijä Catalin Alexandry Duru on nyt rikkonut ennätyksen omatekoisen lentolautansa kanssa. Mies päätyi Guinnessin Ennätystenkirjaan liitämällä laitteellaan 275,9 metrin matkan. Kyseessä on pisin lentolaudalla koskaan tehty lento, sillä aikaisempi ennätys oli 50 metriä.

Youtubessa julkaistulla videolla Catalin leijailee rakentamallaan laudalla noin viiden metrin korkeudessa veden pinnan yläpuolella. Miehen lentolauta on vasta prototyypin asteella, mutta keksintö näyttää toimivan jo varsin hyvin. Catalinin mukaan laudan suunnittelu ja rakentaminen vei yhteensä 12 kuukautta.