Helle sulatti maantiet Intiassa – absurdi näky kuin Dalin maalauksessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Intiasta on kuulunut jo monia surullisia uutisia, kun kovat helteet ovat vaatineet yli tuhansia ihmishenkiä. Pohjoisemmalla alueella New Delhissä lämpötila on kohonnut varjossa yli 45 asteen, joka on saanut tietkin sulamaan.

Metro-lehti jakoi Twitter-tilillään kuvan, jossa näkyy, miten asfaltti on alkanut sulamaan kuumuuden vuoksi. Valkoisilla raidoilla maalattu asfaltti näyttää heti kuumuuden aiheuttamat vauriot raitojen mennessä mutkalle ja sulautuessa täysin mustaan asfalttiin.

Meteorologit kertovat kuumuuden johtuvan kuivista ja kuumista tuulista, jotka puhaltavat Rajasthan osavaltiosta. Tukalimmat paikat ovat Intian eteläosissa, mutta kuten turmeltuneesta tiestä kertova kuva näyttää, pohjoisemmassa osassakaan ei ole paljon viileämpää.