Turisti teki rikosilmoituksen apinoista: ”Ahdistelivat minua seksuaalisesti!”

Matkailu · Annika Kela

Gibraltarilla vierailleen turistin päivä sai traumaattisen käänteen, kun kalliolla asuneet apinat alkoivat kiipeillä häntä pitkin. Melissa Hart oli matkannut kallion huipulle muiden turistien tavoin katselemaan henkeäsalpaavan upeita maisemia.

Yksi kuuluisan turistinähtävyyden erikoisuuksista on apinapopulaatio, joka asuu huipun tuntumassa. Villisti käyttäytyvät apinat ovat tottuneet siihen, että turisteilla on heille syötävää ja heiltä on helppo varastaa tavaroita omaksi ihmetykseksi. Kukaan ei ollut ilmeisesti varoittanut Melissaa apinoista, sillä yllättäen apinat kiipesivät hänen syliinsä.

Tapauksen jälkeen Hart teki asiasta rikosilmoituksen. Olive Press -lehden mukaan Hart kertoi poliiseille, että apinat olivat ahdistelleet häntä seksuaalisesti. Nainen kertoi, että apinat olivat repineet hänen vaatteitaan, riisuneet hänen paitansa ja kourineet häntä intiimeistä paikoista. Hartin harmiksi poliisi kertoi, että rikosilmoitusta ei voitu kirjata, sillä Gibraltarin apinoilla ei ole rikosvastuuta.