KFC-ravintolaa mustamaalataan: ”Ruokaa Frankenstein-kanoista”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinassa on aloitettu laajamittainen mustamaalauskampanja, joka kohdistuu kanaruokiin erikoistuneeseen Kentacky Fried Chicken-pikaruokaravintolaan. Jopa yritykset ovat julkisesti mustamaalanneet ravintolaa ja väittäneet KFC-ravintolan käyttäneen ruoassaan geenimanipuloituja hirviökanoja.

Sosialiseessa mediassa on levitetty kuvaa KFC-ravintolan kanatilasta, jossa asustelee höyhenettömiä,nelikoipisia ja kuusisiipisiä Frankenstein-kanoja. Kuva on selvästi kuvankäsittelyohjelman tuotos, mutta kampanja on uponnut ihmisiin ja KFC-ravintoloiden myynti on kärsinyt.

Daily Mail -lehden mukaan KFC on haastanut oikeuteen kolme kiinalaista yritystä, jotka ovat osallistuneet mustamaalaukseen. Pikaruokaravintola vaatii jokaiselta yritykseltä 220.000 euron suuruisia korvauksia. Kiinassa on tällä hetkellä yli 4.600 KFC-ravintolaa. Pikaruokaravintola joutunee käyttämään suuren summan rahaa kampanjaan, jolla maine puhdistetaan.