Tältä ”bitch” kuulostaa naisten korviin – reaktiot eivät imartele

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kärkkäistä, tiuskivista, pahantuulisista, dominoivista tai ilkeänä pidetyistä naisista käytetään englanninkielessä usein sanaa bitch, joka tarkoittaa narttua. Sana on melko alentava naisia kohtaan ja sitä käytetään turhankin kevyesti jopa ihmisistä, joita ei hyvin tunneta.

Cut Video julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa 15 – 50 -vuotiaat naiset kertovat, mitä heille tulee mieleen, kun heille sanotaan ”bitch”. Useille sana kuulosti heti negatiiviselta, mutta yllättävän moni piti sanaa hauskana eikä osannut ottaa sitä liian vakavasti.

Sana kuulosti nuorten mielestä joko hauskalta tai sellaiselta, jota käytetään kun halutaan nimitellä toista. Jos ystävä käyttää narttu-sanaa, se koettiin hauskana, mutta miesten suusta kuultuna sana otettiin pahalla. Vanhemmat naiset olivat sitä mieltä, että jokaisessa meissä asuu pieni narttu, joka nostaa välillä pahoina päivinä päätään. Narttu koettiin myös sisukkuutena, jota naiset tarvitsevat välillä edetäkseen elämässään.