Miehen sisältä järkyttävä löytö – 420 munuaiskiveä poistettiin

Terveys · Annika Kela

Dongyang People’sin sairaalaan Jinhuassa oli hakeutunut 55-vuotias kiinalaismies, joka kärsi viiltävästä kivusta alavatsassaan. He Dongin vatsa kuvattiin ja selvisi, että miehelle täytyi tehdä hätäleikkaus munuaiskivien takia.

Kaksituntisessa leikkauksessa Dongilta poistettiin 420 munuaiskiveä. Mies on toipunut leikkauksesta, mutta hänen terveydentilaansa tarkkaillaan sairaalassa edelleen. Qiangjiang Evening Post -lehden mukaan Dong oli jo aiemmin saanut tietää munuaiskivistä, mutta hän oli kieltäytynyt leikkauksesta. Lääkäri Wei Yubinin mukaan miehen ruokavalio on syynä munuaiskivien muodostumiseen.

Dong söi enimmäkseen vain proteiinipitoista ruokaa, muun muassa soijatuotteita ja tofua. Vähäinen veden ja nesteen juominen aiheutti sen, että kalsium- ja proteiinipitoinen ruoka johti munuaiskivien kertymiseen. On hämmästyttävää, että mies onnistui sinnittelemään kivien aiheuttaman tuskan kanssa, eikä hänen elimistönsä pettänyt. On sanomattakin selvää, että 420 munuaiskiven kanssa eläminen ei ole voinut olla helppoa.