Kotiin tullutta odotti karmea näky – iPhonen laturi paloi ilmiliekeissä

Digi · Stara.fi

Matkapuhelinten laturien energiaystävällisyydestä ja turvallisuudesta on keskusteltu viime vuosina runsaasti myös julkisuudessa. Monet suositukset neuvovat ottamaan laturin pois seinästä aina kun sitä ei käytetä. Syynä on sekä paloturvallisuus että sähkönkulutus. Harva neuvoa kuitenkaan noudattaa.

Matkapuhelinten laturien tiedetään aiheuttavan vuosittain useita tulipaloja, sillä asukkaiden nukkuessa tai töissä ollessa palamaan syttynyttä laturia on vaikea havaita ajoissa. Monet palamaan syttyneistä latureista ovat niin sanottuja halpoja kopioita merkkivalmistajien latureista.

Ruotsalainen Benjamin Wallin julkaisi Facebookissa videon tilanteesta, joka häntä odotti tullessaan töistä kotiin. Lattialla oli jatkojohto, jossa kiinni ollut Applen alkuperäinen laturi oli ilmiliekeissä. Nyt tulipalo saatiin sammutettua ajoissa, mutta tulos olisi ollut paljon pahempi, jos mies olisi tullut kotiin hieman myöhemmin. Palamaan syttynyt Applen laturi ei ollut ainoa laatuaan, sillä Metro-lehden mukaan vastaavia tapauksia on raportoitu myös Norjassa ja muualla Ruotsissa.

Så här farlig är din iPhone laddare tur man kom hem i god tid nu vill jag varna alla som lämnar laddaren obevakad det…

Posted by Benjamin Wallin on 9. kesäkuuta 2015