Lakimuutos Arabiemiraateissa: Nettikiroilusta 60.000 euron sakko ja karkotus!

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa on mennyt läpi lakiuudistus, joka koskee kiroilemista netissä. Ihmiset, jotka jäävät kiinni netissä kiroilusta saattavat saada pahimmillaan 60.000 euron suuruisen sakon ja turistien kohdalla rangaistukseen lisätään karkoitus maasta.

Emiirikunnat ovat jo antaneet ensimmäiset tuomionsa ihmisille, jotka ovat rikkoneet uutta lakia. Mies joka kiroili WhatsApp -viestipalvelussa sai 725 euron suuruisen sakon maksettavakseen. Emirates 247 -sivuston mukaan kaikki netissä toimivat viestipalvelut ja sosiaalisen median palvelut lukeutuvat lain piiriin ja WhatsApp-palvelussa kiroilevat joutuvat tulevaisuudessa vastaamaan teoistaan.

Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin matkustavien turistien kannattaa olla tarkkana minkälaista kielenkäyttöä käyttää viestitellessään kavereilleen lomaltaan. Jos turisti jää kiinni netissä kiroilemisesta saattaa siitä jatkossa seurata karkoitus.