Naisten masturboinnille keksittiin Ruotsissa oma sana

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Masturbointi-sanan sijaan itsensä tyydyttämisestä käytetään monia eri sanoja. Useimmat niistä ovat melko miehekkäitä ja tarkoittavat nimenomaan miesten puuhailuja. Naiset ovat olleet ilman omaa sanaa jo pitkään.

Nyt Ruotsi keksi naisia varten oman ilmaisun itsensä tyydyttämiselle. Naisten masturboimisesta aletaan naapurimaassamme käyttämään yleisestä sanaa klittra. Klittra-sana on johdettu Metro-lehden mukaan kahdessta sanasta, klitoriksesta ja glitteristä. Syy, miksi glitteri yhdistetään naisten itsetyydytykseen on vielä pimennossa.

Klittra äänestettiin voittajaksi ruotsalaisen seksuaalikasvatusjärjestön kilpailussa, jossa etsittiin uutta sanaa naisten itsetyydyttämiselle. Sanan tuli olla avoin ja kuulostaa positiiviselta parisuhteiden ja seksuaalisuuden suhteen. Englantilainen versio sanasta tulee luultavasti olemaan clittering, mutta suomenkielistä vastinetta sanalle ei ole vielä keksitty.