Tässäkö ergonomisin työasento? Näyttää koomiselta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen järjestelmäkehittäjä Wayne Yeager on keksinyt nerokkaan ratkaisun työasentoihin liittyviin ongelmiin. Istumatyötä tekevä Yeager halusi selvittää, mikä on paras mahdollinen asento työskennellä esimerkiksi tietokoneella.

Aiheeseen perehdyttyään Wayne huomasi, että istuminen oli osoittautunut paljon vaarallisemmaksi terveydelle, kuin mitä hän oli kuvitellut. Istumatyön terveydellistä vaaraa verrattiin lääketieteellisissä julkaisuissa tupakointiin, sillä jatkuva altistuminen oli terveysriski.

Monissa toimistoissa onkin pyritty tarjoamaan vaihtoehtoja istumiselle ja työntekijöitä on kehoitettu muun muassa työskentelemään osan päivästä seisten. Yeager huomasi, ettei sekään ollut paras mahdollinen vaihtoehto. Niinpä hän kehitti nojaustuolin. Wayne uskoo keksintönsä mullistavan toimistotyöskentelyn, sillä nojaaminen on mukavin ja terveellisin vaihtoehto muihin verrattuna.

LeanChair -toimistoratkaisulle Wayne hakee Kickstarter-joukkorahoitusta ja vaikuttaisi siltä, että rahoitus on toteutumassa. Ehkä jo lähitulevaisuudessa seisoskelun ja istumisen korvaa toimistoissa nojaamiseen soveltuvat työpisteet.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat